Werkbladen Terrazzo

Oorsprong:

Terrazzo is een van oorsprong Italiaans ambachtsproduct en wordt al vele tientallen jaren gebruikt voor de vervaardiging van aanrechtbladen. Ook wordt terrazzo gebruikt voor vloeren, lavetten, vensterbanken, stoepen enz. Terrazzo is zeer duurzaam en heeft daardoor een lange levensduur.
Iedereen kent wel de terrazzo vloer van vroeger (in de volksmond ook wel granieten of granito vloer genoemd). Deze vloeren liggen vaak al tientallen jaren in huizen en hebben hun duurzaamheid wel bewezen. Onze aanrechtbladen van Terrazzo kennen eigenlijk hetzelfde procedé, alleen is door de jaren heen de kwaliteit van de grondstoffen verbeterd en worden er tegenwoordig hulpstoffen toegevoegd.

Wat is Terrazzo:

Terrazzo is een mengsel van marmer of granietkorrels met zand en cement. Naast deze ingrediënten worden er ook nog andere hulpstoffen toegevoegd en eventueel kleurpigmenten. De hulpstoffen die wij gebruiken zorgen voor een goede verdichting van het materiaal. Het mengsel (of mortel) wordt gemengd met water en daarna in een op maat gemaakte mal gegoten. Door jarenlange ervaring hebben we unieke verdichtingsmethoden ontwikkeld waardoor ons product zeer weinig luchtbellen bevat. Hierdoor zijn onze keukenbladen sterker en harden dan de bladen die op traditionele wijze zijn gestort. Ook zijn de bladen minder poreus en dus ook minder vlekgevoelig. Naast onze unieke verdichtingsmethoden wordt er ook wapening aangebracht wat zorgt voor een sterk eindproduct.
Na een periode van uitharden wordt het aanrecht uit de mal gehaald waarna het blad wordt geschuurd, gepolijst en daarna geïmpregneerd.
Door de diversen soorten kleuren toeslagmateriaal kan men met Terrazzo oneindig veel kleurcombinaties en kleurstructuren maken. Indien gewenst, kan de klant een eigen kleur samenstellen.

Voordelen Terrazzo:

  • Een degelijk ambachtsproduct dat door de jaren heen haar duurzaamheid heeft bewezen.
  • Hittebestendig tot 400 graden. (Een onderzetter wordt wel aangeraden vanwege de coating).
  • Hard en krasvast.
  • Unieke eigenschappen als krimpscheurtjes, ambachtelijkheid ed.
  • Makkelijk te reinigen, hygiënisch
  • Vele kleurcombinaties mogelijk, evt. zelf kleur samenstellen.

Algemene eigenschappen Terrazzo:

Terrazzo kan enkele gaatjes (luchtbellen)bevatten. Dit is inherent aan het product en geeft het blad een uniek uiterlijk. Ook kan het blad (krimp) scheurtjes bevatten. Terrazzo wordt nat gestort, tijdens het verhardingsproces komt warmte vrij, tijdens het afkoelen kunnen er (krimp) scheurtjes ontstaan. Terrazzo is kalkhoudend en hierdoor gevoelig voor zuren. Probeer zo veel mogelijk het morsen van zure vloeistoffen, olie en/of vet te voorkomen. Mocht men toch morsen dan zo snel mogelijk het gemorste product opnemen met een (vochtige) doek of keukenrol. We raden aan om zure vloeistoffen zo veel mogelijk boven de gootsteen in te schenken. Ook adviseren wij een snijplank te gebruiken en voor hete pannen een onderzetter.
Het Keukenblad hanteert een maattolerantie van 2mm.

R

20+ jaar ervaring

Eigentijdse fabrikant van hoogwaardige kwaliteit design beton, gespecialiseerd in terrazzo- en betonnen werkbladen.

R

Goede prijs- kwaliteitsverhouding

Alle kennis is in huis. Elk proces is handwerk.

R

Inspireren- en informeren

Wees welkom in onze fabriek en laat u inspireren.

Contactpagina

Heeft u vragen of wilt u eens langskomen?

Contactgegevens

Locatie UwBedrijf