Werkbladen Beton

Algemeen:

Beton is een duurzaam en sterk materiaal dat al vele jaren wordt toegepast oa in de bouw. Ook als aanrechtblad is beton een duurzaam en solide materiaal. Beton heeft een stoer en robuust uiterlijk en kan perfect toegepast worden in de moderne als in de landelijke of nostalgische keukens. Beton heeft van nature een prachtige kleurschakering en geeft hierdoor uw aanrecht een unieke uitstraling.

Productieproces:

Een aanrecht van beton heeft eigenlijk bijna dezelfde samenstelling als van een betonvloer of viaduct. Het is net zo sterk en duurzaam. Alleen heeft een betonnen aanrecht van Het Keukenblad een speciale nabehandeling ondergaan, waardoor het gladder en minder poreus is.
Beton is een mengsel van kiezel, zand en cement. Naast deze ingrediënten worden er ook hulpstoffen en evt. kleurpigmenten toegepast. Het mengsel (ook wel mortel genaamd) wordt gemengd met water en daarna wordt de mortel in een speciaal op maat gemaakte mal gegoten. Na een periode van uitharden wordt het aanrechtblad uit de mal gehaald en vindt de nabehandeling plaats. Hierna wordt het blad geïmpregneerd. Door jarenlange ervaring hebben we unieke verdichtingsmethoden ontwikkeld waardoor ons product zeer weinig luchtbellen bevat. Hierdoor zijn onze keukenbladen sterker en harder dan de bladen die op traditionele wijze zijn gestort. Ook zijn de bladen minder poreus en dus ook minder vlekgevoelig.

Voordelen Beton:

  • Een degelijk en duurzaam kwaliteitsproduct wat zorgt voor een lange levensduur.
  • Hittebestendig tot 400 graden (een onderzetter wordt wel aangeraden vanwege de coating)
  • Hard en behoorlijk krasvast.
  • Unieke eigenschappen als krimpscheurtjes, craquelé en prachtige kleurschakering.
  • Makkelijk te reinigen, hygiënisch.
  • In zeer veel kleuren toe te passen. (indien gewenst kan de klant zelf een kleur samenstellen)
  • Gebruikerssporen geven het blad een uniek doorleefd uiterlijk.

Algemene eigenschappen beton:

Beton kan enkele gaatjes (luchtbellen) bevatten. Dit is inherent aan het product en geeft het blad een uniek uiterlijk. Ook kan het blad (krimp) scheurtjes bevatten. Beton word nat gestort, tijdens het verhardingsproces komt warmte vrij, waardoor er tijdens het afkoelen (krimp) scheurtjes kunnen ontstaan. Beton is kalkhoudend en hierdoor gevoelig voor vlekken. Veel mensen weten deze gebruikssporen te waarderen, het geeft het blad immers een uniek en doorleefd uiterlijk.
Probeer zo veel mogelijk het morsen van zure vloeistoffen en olie of vet te voorkomen. Mocht men toch morsen dan zo snel mogelijk het gemorste product opnemen met een (vochtige) doek of keukenrol. We raden aan om zure vloeistoffen zo veel mogelijk boven de gootsteen in te schenken. Ook adviseren wij een snijplank te gebruiken en voor hete pannen een onderzetter.
Het Keukenblad hanteert een maattolerantie van 2mm.

R

20+ jaar ervaring

Eigentijdse fabrikant van hoogwaardige kwaliteit design beton, gespecialiseerd in terrazzo- en betonnen werkbladen.

R

Goede prijs- kwaliteitsverhouding

Alle kennis is in huis. Elk proces is handwerk.

R

Inspireren- en informeren

Wees welkom in onze fabriek en laat u inspireren.

Contactpagina

Heeft u vragen of wilt u eens langskomen?

Contactgegevens

Locatie UwBedrijf